Over mij

Over mij


Mijn naam is Maartje Steunebrink en ben geboren op 9 maart 1968. Sinds 1990 woon ik samen met Jaap Veensma. Samen hebben wij twee dochters Marrit(1999) en Maura(2001). Vanaf 2001 wonen wij in Nieuwehorne. Verder hebben wij een lieve poes (Luna) en  3 kippen .

Na meer dan 12 jaar in een kledingwinkel te hebben gewerkt ben ik in 2006 gastouder geworden. Werken met kinderen vind ik ontzettend leuk.


op 31 mei 2010 heb ik mijn diploma Helpende Zorg en Welzijn - Gastouder gehaald. Ik ben ook in het bezit van een geldig kinder-EHBO diploma. Hiermee voldoe ik aan de geldende opleidingseisen.

Ookde GGD inspecties zijn met een positief resultaat afgerond. In het Landelijke Register Kinderopvang kun je mij vinden onder nummer : 260880115
Als gastouder bied ik :


Een plek waar kinderen zich veilig, vertrouwd en geborgen voelen. Kinderen mogen hier zijn wie ze zijn. Natuurlijk worden  ze gestimuleerd om zich te ontwikkelen, maar voorop staat dat ze lekkerin hun vel zitten.


In onze woonkamer kunnen de kinderen heerlijk spelen. Er is voldoende speelgoed aanwezig. Ik wissel het speelgoed af en zorg er altijd voor dat er gekozen kan worden uit verschillende dingen.


Verder zijn er verschillende soorten puzzels, spelletjes, (voor)leesboeken en heel veel knutselmateriaal. Buiten hebben wij een ruime omheinde tuin, met veel gras. Er is een glijbaan, een zandbak, een ingegraven trampoline, speelhuisje enz. Verder hebben we trekkers, fietsjes, ballen en nog veel meer leuke dingen om mee te spelen.


Voor de allerkleinsten heb ik een box met babyspeelgoed. Daarin kunnen zij zich op hun eigen niveau(tussen de andere kinderen )maar toch ook veilig lekker spelen.


Er zullen maximaal 6 kinderen tegelijk worden. Op die manier kan ik de kleinschaligheid waarborgen. Doordat 't Lytse Rûpke kleinschalig is, kan er beter rekening gehouden worden met de wensen van ouder en kind.


Zolang de kinderen nog een middag slaapje doen, doen ze dat in hun "eigen"kamertje met eigen bedje en dekentjes. Ook de voedingen en tijden (voor de kleinste kinderen) worden in overleg gegeven.


We gaan ook regelmatig naar buiten, even naar de hertjes, de speeltuin of een boodschapje halen bij de winkel. Ik werk regelmatig met thema's, waarbij we kunnen knutselen, voorlezen, spelletjes doen, enz.